Backstage intervju med Smash Into Pieces!

Nathalie Majdek Mathisen

Foto: Lars Johansson

Vi har telefonkontakt med Chris Adam, sångaren från förbandet Smash Into Pieces. Bandet har åkt hela vägen från Örebro för att uppträda på Borås Prides avslutning, och deras turnébuss rullar in precis när den ska utanför scenen på Stora Torget. Bandmedlemmarna sträcker på benen innan de avslappnat tar i hand med oss. Gitarristen Benjamin som ska medverka i intervjun vinglar ut sist, lite sömndrucken, och förklarar att han just har tagit en tupplur på loftet.

Medan Benjamin visar oss in i bussen rasslar det av proteinbars-papper och Loka flaskor.

Ikväll är det bandets första framträdande på en Pridefestival! Vanligtvis prioriterar de inte konserter i Sverige, men när Borås Pride kom på tal ville de absolut vara med. Bandet står för buskapet att alla ska vara fria till att vara den dem är. De kämpar för att vi ska vara accepterande och omfamna varandras egenskaper.

– Vi i bandet har tillexempel väldigt olika personligheter. Det är därför vi heter ”Smash Into Pieces”, för att vi är ett sammansatt gäng av blandade individer. Vi är ett bra exempel på hur en grupp fungerar tillsammans så länge man bara respekterar varandra, och det är så det borde vara i världen, anser Chris Adam.

– Egen vilja är det finaste som finns, konstaterar Benjamin. Inträngda människor är de som blir farliga. Det är dom som gör hemska handlingar på grund av att de är bittra och arga. Då tenderar man att skada sig själv eller andra. Hela visionen med bandet för mig har alltid vart ”våga tro på din inre dröm” och även det inre barnet.

Smash Into Pieces har hunnit med omkring 160 gigar på ett år, över hela världen. Bland annat turnerade de i USA under sex veckor. Framöver ska de närvara vid Rockoff festivalen, DreamHack, Peace and Love festivalen, och åka på turné genom Europa till hösten. Men ikväll ligger fokuset på Borås Pride. De avslöjar att deras festande fortsätter efter spelningen på X o Y, som arrangerar det officiella avslutningspartyt.

– Idag är vi rejält taggade! ler Chris Adam. Livet är en fest och man måste våga vara barnslig också!

Benjamin Jennebo, Nathalie Majdek Mathisen (skribent) och Chris Adam Hedman Sörbye i turnébussen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *