Ann-Christine Ruuth besöker Borås Pride

Föreläsning

“Från man till kvinna på 90 minuter”
I många år var Ann-Christine Ruuth kyrkoherde i Växjö. Men då hette hon Åke. Nu reser hon över hela landet och föreläser om kön, könsroller och könsidentitet. Den 7 augusti kommer hon till Borås och Pride med sin egen berättelse.

Hennes dotter skrev den omtalade boken ”Min pappa Ann-Christine”. Den har inspirerat till filmen ”Min pappa Marianne” med Rolf Lassgård i huvudrollen som har fyllt biosalonger från norr till söder.
Många har bett Ann-Christine själv berätta om sin resa. Nu har hon bestämt sig för att göra det. Följ med på resan från pojkrummet i Rottne till dagen då hon för första gången får möjlighet att leva som den hon är, som Ann-Christine. Hur går det egentligen till att leva som kvinna om du levt som man i mer än 50 år? Det är ingen enkel resa och det finns ingen returbiljett.

Så här skrev Anna efter att ha lyssnat på Ann-Christine när hon berättade för NCC kvinnliga nätverk Stella: ”Jag gick från den föreläsningen med så många tankar om vad som är värt något i livet. Jag är inte alls i din situation, men jag fick med mig så mycket tankar om att våga vara ärlig och att våga ta vara på livet som jag vill att det skall vara här och nu. Så STORT TACK underbara människa för att du vågar vara dig själv och att du så naket och ärligt delar med dig av det du varit med om och också får oss åhörare att tänka i större banor kring vårt eget liv.”

Plats: Den här programpunkten upplevs digitalt via våra sociala medier.
Dag: Fredag 7/8
Tid: 16:00-17:30
Arrangör: RFSL Sjuhärad i samarbete med Svenska Kyrkan & Sensus

Foto: Anna Nordström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *