Barbro Westerholm gästar Borås Pride 2018

Läkare, politiker, sveriges nu äldsta riksdagsledamot, medicine doktor och den drivande kraften bakom att Socialstyrelsen 1979 avskaffade klassningen av homosexualitet som en psykisk sjukdom. Listan över Barbros meriter och vad hon åstadkommit kan göras lång, den 28 juni gästar hon Borås Pride med en föreläsning under rubriken – Vägen till friskförklarande av homosexuella människor.

– Borås Pride handlar om att bryta normer, fördomar och diskriminering. Samma sak gjorde Barbro när hon stod på barrikaderna 1979 för att förändra samhällets syn kring hur kärlek mellan två människor kunde uppfattas som en sjukdom. Det gör Barbros föreläsning till en extremt bra inledning på Borås Pride 2018, säger Daniel Karlsson, projektledare för Borås Pride 2018.

– Borås Pride startade 2016 och återkommer nu för tredje året. Det har blivit en etablerad händelse i Borås som skapar viktiga mötesplatser, diskussioner och en härlig folkfest i staden kring konserter och parad, säger Marita Curran, Borås TME.

Borås Pride går av stapeln, för tredje året, den 28-30 juni 2018. Under festivaldagarna erbjuds allt ifrån föreläsningar, utställningar, workshops, teater till konserter och pride parad. Programmet presenteras löpande på boraspride.se/program

Mer information:
– Daniel Karlsson, projektledare Borås Pride 2018, 0739-40 34 67
– Marita Curran, projektledare Borås TME, 0734-32 75 04

Vägen till friskförklaring av homosexuella människor.
Barbro Westerholm, läkare tidigare generaldirektör för socialstyrelsen och nu riksdagsledamot (L)
Plats: Quality Hotel Grand
Dag: Torsdag 28/6
Tid: 14:00-15:00
Arrangör: RFSL Sjuhärad och ABF

Borås Pride
är en gratis normbrytande (queer) festival i hjärtat av Borås. Tillsammans skapar vi trygga mötesplatser för HBTQIA-personer och lyfter genom bland annat workshops och föreläsningar den dagliga livssituationen.

Vårt syfte är att synliggöra de normer som genomsyrar samhället och dess konsekvenser. Vi vill samla Borås till en öppen folkfest och uppmuntra till ett öppet klimat som bryter normer, fördomar och diskriminering.

Gemensamma värdeord för Borås Pride ska vara: normbrytande (queer), öppenhet, tillgänglighet, inkluderande, fortbildande och glädje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *