Det har blivit dags att möta två av våra vackra affischmodeller

 

Emilia Larsdotter

Vid ett samtal med Emilia Larsdotter så ska en passa på att lyssna. Hon ger en världsvan känsla och talar med en närvaro som sprider lugn i den stressiga vardagen. Förutom att vara tvåbarns förälder och musikalartist är hon transperson och vikarierande verksamhetsledare i RFSL Borås Sjuhärad. I nuläget laddar hon hårt inför Prideveckan, och personligen ser hon fram emot en föreläsning av Saga Becker.

  För mig innebär Pride stolthet och hopp. Delvis upplyser arrangemanget om det behov som fortfarande finns för att kunna nå ett jämställt samhälle för HBTQIA+-personer, men sedan visar det också vilket fantastiskt stöd som redan finns från allierade och vilken vilja som för oss framåt!

Trotts att de första tankarna kring könsidentitet tog sig i uttryck för Emilia vid barnsben var det inte förens i vuxen ålder som hon började leva som det kön hon är. I samma veva insåg hon att det finns saker att ändra på för att underlätta samma resa för andra. 

Emilia Larsdotter finner ni i minglet samtalandes med människor, och peppande bakom scen med årets kändisar!

Charlie Lyrehed

Att följa sin egen väg är ett motto som Charlie Lyrehed inte bara lär, utan också lever. Under konfirmationstiden som 15-åring upplevde han ett kall till präst och blev den enda i sin familj att ansluta sig till den svenska kyrkan. Det var en väg han valde själv, och trots att den kantades av tunga identitetsfrågor tog han sig an den fem års långa universitetsutbildningen som krävs för att bli till präst. Fortfarande är det en ständig process för Charlie att vara öppen med sin transidentitet. Priset för att vara sig själv är högt, men det var först när han kom ut, för 3 år sedan, som han kunde möta sig själv i spegeln med ett kärleksfullt blick. En livsframgång han aldrig skulle vilja ta tillbaka. Av den anledningen startade han också TransBack, en förening för transpersoner vars syfte är att skapa andrum och stöd! Här under Pride hoppas han på att kunna bidra med det samma.

– Pride är ett kraftverk!

Nathalie Majdek Mathisen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *