Möt Teddi och Calle – våra affischmodeller

Teddi Gelander 

Teddi Gelander märks. Född och uppväxt i Borås står hon stadigt på jorden med den sällsynta förmågan att fatta klyftiga beslut med många bollar i luften. En vardag kan spenderas pendlande i Bondbilen, mellan jobbet som undersköterska, RFSL Borås Sjuhärad och familjen. Första prioritering i nuläget är att planera säkerheten och de aktiviteter som ska hållas i Pride Park, men personligen taggar hon hoppborgen och festerna i den egna klubben, Glamour, lite extra.

Den personliga utvecklingen var ingen raksträcka för Teddi, däremot startade den i tidig ålder vilket gav henne utrymme för att dag efter dag bli tryggare i den person som står framför oss nu; transpersonen Teddi.

– Det är viktigt att alla människor får leva i sitt rätta jag utan att bli ifrågasatt. Det är just därför som jag känner ett ansvar i att bana vägen för de som kommer efter, och just därför Pride är viktigt.

Under festligheterna hittar ni henne bland olika evenemang, och kanske, om ni har tur, får ni glimten av en Teddi Gelander som smyghoppar i Pride Parks borg efter stängning!

Calle Kellgren

Frisör, ryttare, hundälskare och målare är bara några av de brickor i Calle Kellgrens liv som gör honom till en inspirationskälla för kreativa. När en lyssnar till Calles berättelse om sin bakgrund så kan en inte låta bli att förundras över hur en person som är uppväxt under så tuffa förhållanden kan utstråla en sådan trygghet och kärna. Som ensamt barn växte han upp i Borås, men när föräldrarna avled skapade han sig en egen miljö där han trivdes och idag älskar han staden. Calle beskriver att han aldrig har sett något dåligt med sin kärlek för killar, och tror också att det är en utav anledningarna till att människor omkring honom har accepterat hans läggning.

– Jag kom ut när jag var 18 år, och blev väl lite förvånad över hur enkelt livet blev när jag kunde leva ihop med en man, som jag förstod mig på!

Enligt Calle är Pride en tillställning som hjälper människor att mötas, och själv hoppas han på att få lära känna ett eller flera nya ansikten.

Nathalie Majdek Mathisen

One thought on “Möt Teddi och Calle – våra affischmodeller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *