Möt en av fyra representanter för Borås Pride 2018

En av fyra representanter för Borås Pride 2018 berättar om sitt beslut:När jag tänker på varför jag vill vara representant för Pride i år och vilket ”fack” jag hamnar under i regnbågen så känner jag mest att jag inte kan sättas i något enskilt fack och det ska ingen av oss heller känna att vi behöver.

De normer vi kämpar emot är just sådana normer där människor ska sättas i fack pga någon falsk trygghet så att folk kan vara trygga i att veta ”vad det är för något”. Hur ofta ifrågasätts cis-personer gällande varför de är cis?

Hur ofta får en heterosexuell höra ”och när kom du på att du var hetero?”

Vad har vi egentligen att göra med något så personligt som andras könsidentiteter och sexuella läggningar?

Ja, jag är bisexuell och har hbtq-barn och släktingar. Men det är ju något som ingen annan egentligen har att göra med. Om det ändå vore så lätt att vi skulle få samma förutsättningar och rättigheter som alla andra utan att någon ens lyfte på ögonbrynen. Om jag slapp gå och oroa mig över vad för slags värld som min trans-son ska leva i. Om mina döttrar slapp att lära sig att inte bli våldtagna och kränkta. Om ingen någonsin skulle bli hotad eller mördad för vem de väljer att älska eller vilket kön de känner att de tillhör.

Om detta var så enkelt, ja då hade vi inte behövt stå här och ”tjata om personliga saker”, vi hade inte behövt att paradera och vara i era ansikten med våra flaggor.

Om detta var så enkelt att ingen skulle tumma på våra rättigheter att leva i fred och fria från våld och hot och om våra rättigheter hade varit självklara som alla andras.

Då hade jag inte heller behövt att förklara varför jag är representant för årets Pride i Borås.

Men nu är jag det och det visar att vi kommer fortsätta att vifta våra vackra regnbågsflaggor i ansiktet på er ett tag till. /Lisa Pilsmedh

#boraspride #boråspride #lisapilsmedh #representant #hbtq #hbtqia #kärlek #sammanhållning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *