Rainbow Riot

Rainbow Riot – Petter Wallenberg


Petter Wallenberg är musiker, författare, regissör och hbtq-aktivist och arbetar med en personlig kombination av olika konst-, kulturformer. Hans skapande genomsyras av ett engagemang kring queerkultur och mänskliga rättigheter.
Som grundare av organisationen Rainbow Riots skapar Petter kulturprojekt för hbtq-rättigheter i flera av världens farligaste länder för hbtq-personer. 2019 öppnade Petter och hans ugandiska samarbetspartners östra Afrikas första hbtq-community center i Uganda. Samma år skapade Wallenberg musikprojektet ”Rainbow Riots India” vars musik utnämndes till ”Indiens första Pride-låt” och blev del av rörelsen bakom avkriminaliseradet av samkönade relationer i Indien.
Wallenberg är även aktuell som regissör till succéföreställningen ”Bland drakar och dragqueens” där några av landets mest erkända dragartister läser sagor för barn. Projektet har turnerat runt på bibliotek och förskolor i hela Sverige i tre år Arbetet har inte varit riskfritt. En sagostund har störts av nynazister och när Petter Wallenberg och hans team var med på Uganda Pridestormade polisen in med maskingevär och höll alla i lokalen som gisslan i en våldsamma räd som pågick i timmar.
”I Sverige är regnbågsflaggan mest en partysymbol, men på många ställen i världen är den på liv och död” säger Petter Wallenberg. ”Kampen för att få vara de vi är är inte vunnen än.”Under detta samtal berättar Petter om hans arbete världen över och delar med sig av filmer och musikvideor från hans olika projekt.

Plats: Den här programpunkten upplevs digitalt i våra sociala medier
Dag: Lördag 8/8
Tid: 16:20
Arrangör: RFSL Sjuhärad & ABF Sjuhärad
Foto: Simon Revilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *