Vill du tagga igång – välj bland våra Pre-pride aktiviteter!

Pride är en känsla. Stolthet; det som gör att en person sträcker på ryggraden när den vandrar längst med en gata som sig själv. Stolthet är vad en känner som står upp för sin identitet. Pride är visserligen en tillställning, men ännu viktigare så är pride en inställning gentemot sig själv och andra med regnbågssjäl. Kom därför in och lär känna varandra via våra Pre-pride aktiviteter. Tre av dem följer här, men fler går att finna i programmet!

Regnbågsverkstaden

För den som gillar att pynta sig så är Regnbågsverkstaden som självaste tomtens verkstad; fylld med glada arbetsamma nissar samt prylar av olika slag! Tillsammans med Folkuniversitetet bjuder Textilmuseet in till en workshop med tyger, symaskiner och tillräckligt med hjälp för att uppfylla de flesta av önskningar. Hur vill du gå klädd i paraden? Boxerandes på en gigantisk pride-flagga, eller skimrandes med regnbågs-pins, paljetter och en sjal? Droppa in på Textilmuseet under tisdagen den 13 juni, mellan kl 12-16, och ordna utstyrsel efter egen vilja!

Ungdomsdisco

Man behöver inte tycka om att dansa för att finna glädjen i RFSL Borås Sjuhärads ungdomsdisco! Under kulan som centrerar rummet likt en glittersol möter du härliga människor genom ett kravlöst häng. Gasta med i karaoken, utmana till Twister duell, ät gott och dansa i en miljö helt fri från rasism, sexism och alkohol. Kom själv eller bjud med dig en vän till Magasingatan 1, den 14 juni, mellan kl 18-22. För alla i åldrarna 13 till 25!

MVH Norrby – bokhörna, samtal och pyssel

Redan nu har Norrbyhuset öppnat sina dörrar för samtal om mänskliga rättigheter, diskriminering och HBTQIA på Västra Nygatan 52. Den som trivs bäst i lugna miljöer kan kika förbi och få boktips eller bidra till ett gemensamt konstverk som senare kommer att utställas på Hemgården. Under veckorna mellan den 29 maj till 13 juni dekorerar de med färg och uppmärksammar Pride med sin workshop. Öppettiderna är ordinare – välkommen in! 

Psst, kommuners bibliotek i sjuhärad arrangerar eget!

Ta dig en extra kik genom skyltfönstret nästa gång du passerar biblioteket – och passa på att svänga in – för mellan den 1-18 juni arrangerar 10 bibliotek runtom Sjuhärad egna event och Pride-aktiviteter! Vårgårda, Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga, Herrljunga, Mark och Bollebygd förvandlar sina bibliotek till rum där samtalen om mänskliga rättigheter och arbete mot diskriminering får ta plats. Du kan spatsera genom utställningar,  tipsrundor eller få bok- och filmtips!

Nathalie Majdek Mathisen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *