Freja Lindberg avfyrar startskottet för Borås Pride

Missa inte när bandet med hetero- och cisnormen klipps, och trådarna för den breda regnbågsflaggan knyts samman, på Borås Prides invigning!

Platsen är Stora Torget, den 15 juni, kl 18:30 och temat är dig själv. Ta del av bland annat queer- och transaktivisten Freja Lindbergs invigningstal som hjälper en att tagga upp med mod och energi.

Freja Lindberg är född år 1998 och kan beskrivas som HBTQIA+- rörelsens fyrverkeri. Henom har en röst som hörs genom muren av osynliga regler, och på ett halvår växte Instagram-kontot från 4000 följare till över 20 000. Via sociala medier vill Freja ge utrymme åt de som blir underrepresenterade med en normkritisk och normbrytande fotokonst som uppmärksammar en mångfald individer. ”Jag vill ge folk medvetenhet kring hur skevt det är att bara en viss typ av människor representeras”, säger Freja i en intervju med Sveriges radio. ”I skolböcker och i sättet vi uppfostras – det måste breddas för att det ger en felaktig bild av verkligheten”.

Efter invigningstalet kan ni hänga med Freja, men också välja att infinna er i Caroli Kyrkan, där universitetslektorn Hanna Markusson Winkvist föreläser. På RFSL finns dessutom spelningar att avnjuta till sent på natten och utöver det, en mängd aktiviteter!

 Nathalie Majdek Mathisen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *