Tack

Borås Pride                                                                                                               Borås 2018-07-02

Vi gjorde det. Tillsammans genomförde vi Borås Pride 2018. Tredje gången gillt. Man lär sig nya saker varje år och detta året har vi varit mer förberedda och i den mån vi kunnat, planerat händelser och arrangemang i god tid. Nu väntar en tid då vi reflekterar, tar in alla intryck, synpunkter och önskemål från deltagare och laddar batterierna för en förhoppningsvis fjärde upplaga av Borås Pride.

Men allt är inte glitter och glamour, glädje och fest. Lördag morgon fick vi beskedet att ett flertal prideflaggor hade tagits ned och bränts och att en banderoll tillhörande en högerextrem organisation satts upp istället, även på minst ett annat ställe i staden. Senare under dagen upptäcker vi även ett flertal uppsatta klistermärken i Knalleland med budskapet om att den s.k. homolobbyn skall krossas. Samma plats där det senare under dagen skulle samlas flera tusen människor för att hylla kärleken i årets prideparad. Vad gör vi? Svaret är enkelt, vi fortsätter. Kärleken övervinner allt och att se så många människor i årets parad var ett tydligt besked tillika bevis på att kärleken finns, frodas och att stödet finns. Till de som vill krossa den s.k. homolobbyn borde det vara på sin plats att veta detta, det spelar ingen roll hur många flaggor som bränns, hur många banderoller eller klisterdekaler som sätts upp, vi kommer aldrig låta oss bli tystade, ni kommer aldrig ta vår stolthet och kärlek från oss. Kärleken övervinner allt.

Under veckan som gått har ett 60-tal funktionärer av egen vilja, på sin egna fritid, helt ideellt, efter sin egen förmåga, valt att arbeta tillsammans med oss för att genomföra Borås Pride 2018. Vi är er evigt tacksamma. Ibland räcker inte orden till och detta är en av de tillfällena. Så från djupet av våra hjärtan, tack.

Vi har haft privilegiet att ha en rad olika artister och föreläsare hos oss i år som gett oss så mycket. Livsöden, erfarenheter, uppträdanden, kunskap, berättelser, visioner, utställningar, workshops m.m. Allt detta tillsammans för att manifestera och visa att all kärlek är bra kärlek och att vi alla är olika på våra egna sätt men att vi ändå alla är lika värda.

Vi gör det för er. Vi gör det för oss. Vi gör det för alla. Tack till alla er som besökt Borås Pride eller som rentav följt någon av våra livesändningar på sociala medier. Vi hoppas att ni fått en rejäl dos av kärlek, lycka och en känsla av att kärleken övervinner allt och att kärleken mellan människor är det finaste som finns, oavsett vilka människorna är.

När vi alla går samman kan vi utföra underverk. Därför känns det extra bra när det offentliga, näringslivet, organisationer och föreningar bidrar på sina sätt, efter sina förmågor till att förverkliga ännu en upplaga av Borås Pride, så att vi kan få möjlighet att sprida vårt budskap. Tillsammans med våra sponsorer, samarbetspartners, supporters och bidragsgivare har vi kunnat lösa transporter av inbjudna gäster, föreläsare, material, funktionärer m.m. Vi har kunnat bygga och säkerställa släpen i paraden med sponsrat byggmaterial, vi har kunnat anordna en stor mängd olika programpunkter som annars hade varit omöjligt. Vi har kunnat erbjuda våra gäster rum att sova i. Alla bidrag oavsett form har varit tacksamt mottagna. När vi alla går samman kan vi utföra underverk och med rätt verktyg gör vi det.

Ett av de fina med att anordna en kärleksfestival som Borås Pride är att man träffat så många fina människor under de här tre åren som vi anordnat evenemanget och utifrån det har även fina vänskaper bildats mellan flera personer.

Till alla som på något sätt, inför, under och efter deltagit i Borås Pride, tack.

Daniel Karlsson
Projektledare Borås Pride 2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *