Elisabeth Ohlson Wallin invigningstalar och ställer ut under Borås första pride

EOW foto Robert Paraniak

Elisabeth Ohlson Wallin. Foto: Robert Paraniak

Hon fick sitt stora genombrott med den uppmärksammade utställningen Ecce Homo som sedan 1998 turnerat runt om i Europa. Nu kommer Elisabeth Ohlson Wallin till Borås Pride för att invigningstala.

Under Borås Pride ställer Elisabeth också ut delar av sina tidigare utställningar på ”Pride House”, en tillfällig utställningslokal på Stora Torget. ”Pride House” arrangeras i samarbete med ABF och innefattar verk av ett flertal konstnärer som också har separatutställningar på andra platser i Borås under festivalen.

Utställningarna invigs fredagen den 1 juli kl 13.00 och då närvarar Elisabeth samt konstnären Caique Silverio som ställer ut #varningförbröst i samma lokaler.

I ”Pride House” kommer man även att kunna träffa och diskutera med konstnärerna, köpa Prideprylar samt träffa RFSL Borås och teckna medlemskap.

Elisabeth håller invigningstalet för Borås Pride i samband med premiären av Sommartorsdagarna®, torsdagen den 30 juni kl 19.45.

Den 30 juni-2 juli 2016 arrangeras Borås första pridefestival. I dagarna tre skapas mötesplatser och arenor för kunskapsfördjupning, samtal, upplysning, reflektion, samhällspåverkan och attitydförändring. Borås Pride har de viktiga frågorna i fokus och syftar till att skapa trygga mötesplatser för HBTQIA-personer*.

Mer information:
– Therese Jacobzon, verksamhetsledare RFSL Borås
– Oscar Undevall Larsson, ordförande RFSL Borås

boraspride.se
facebook.com/boraspride
@boraspride (twitter/instagram)

* HBTQIA (förkortning av homosexuella, bisexuella, transpersoner, queera, intersexpersoner och asexuella)

Gemensamma värdeord för Borås Pride ska vara: normbrytande (queer), öppenhet, tillgänglighet, inkluderande, fortbildande och glädje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *