Mellostjärnorna Dismissed på Stora torget under Borås Pride

Borås Pride genomförs för andra året den 15-17 juni 2017. Festivalområdet hålls i år mer kompakt på Stora torget där festivalen både inleds och avslutas. Vid avslutningen står mellostjärnorna Dismissed på scen.

Precis som föregående år blir den stora höjdpunkten själva paraden och avslutningen. Paraden inleds i Knalleland och rör sig in emot centrum för att landa på Stora torget. Där tar Dismissed som huvudakt, samt Smash Into Pieces vid.

– Stora torget blir vårt festivalområde i år. Vi koncentrerar oss till en plats och med scenen, utställartält, food trucks och happenings vill vi skapa en tight atmosfär med möjlighet till hög stämning och puls. Paradens avslutning på Stora torget med Dismissed och Smash Into Pieces på scen tror jag kommer bli en riktig höjdare och jag hoppas att hela Borås sluter upp, säger Emilia Larsdotter, pridegeneral och ordförande RFSL Borås.

Just nu pågår planeringen för fullt och inom kort kommer ytterligare information och program att finnas på boraspride.se.

Mer information
– Emilia Larsdotter, pridegeneral och ordförande RFSL Borås, 0725-15 05 95
– Marita Curran, projektledare Borås TME, 0734-32 75 04

Borås Pride
är en gratis normbrytande (queer) festival i hjärtat av Borås. Tillsammans skapar vi trygga mötesplatser för HBTQIA-personer och lyfter genom bland annat workshops och föreläsningar den dagliga livssituationen.

Vårt syfte är att synliggöra de normer som genomsyrar samhället och dess konsekvenser. Vi vill samla Borås till en öppen folkfest och uppmuntra till ett öppet klimat som bryter normer, fördomar och diskriminering.

Gemensamma värdeord för Borås Pride ska vara: normbrytande (queer), öppenhet, tillgänglighet, inkluderande, fortbildande och glädje.

Dismissed är en svensk rockgrupp som startades i Göteborg 2011. Gruppen deltog med låter ”Hearts Align”, skriven av Ola Salo och Peter Kvint, i årets melodifestival och lyckades ta sig till andra chansen. Dismissed vill uppmärksamma HBTQ-rörelsens frågor.

Smash Into Pieces är ett svenskt rockband som bildades 2008 i Örebro. De har på sin korta tid hunnit få utmärkelsen ”Bandit Rock Awards” som årets genombrott 2012. Under våren 2014 genomförde de en europaturné tillsammans med Amaranthe och Deals Death.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *